Bootsessie Teams en maatwerk
Een boot is een prachtige metafoor voor een team. De impact van samenwerken is op een boot letterlijk te voelen en te ervaren. Alle aspecten van samenwerken, zoals vertrouwen, zelfkennis, luisteren, leren, feedback geven, (geen)leiding geven en onverwachte gebeurtenissen komen aan bod. Ook onverwachte gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt passeren de revue.
Om ieders zelfkennis te vergroten, doet elk teamlid voorafgaand aan deze dag de MMI-Scan. De uitkomst is het inzicht gevende kleurenprofiel met ieders persoonlijke Waarden, Drijfveren & Energieniveaus. Dat profiel bespreken we tijdens een individuele sessie van ongeveer 1 uur per persoon. Door deze persoonlijke terugkoppeling staat elk teamlid in de startblokken voor de teamdag.
We starten met een kop koffie en gaan na deze dag van boord met een schat aan ervaringen die je direct dagelijks in kunt zetten. Mooie inzichten in jezelf en teamgenoten zijn verankerd, het teamgevoel is optimaal versterkt en samenwerken zal een nieuwe dimensie hebben gekregen.

Praktische informatie
Meer dan 5 personen in je team? Kijk dan bij de maatwerkalternatieven.
Met teams tot maximaal 5 personen reizen en ervaren we een volledige dag, inclusief koffie, thee, fris en uitgebreide lunch aan boord, varend op een motorjacht.
We starten om 08.30 uur en komen rond 17.30 van de boot af. De opstaplocatie is in Stevensweert (in overleg andere locatie mogelijk).
 
Maatwerk alternatieven
Wil je deze dag ervaren met meer dan 5 personen? Geen probleem. In dat geval verplaatsen we het programma naar een andere out-of-the-box locatie. Deze teamontwikkelingsdag kan ook inhouse gegeven worden.
Voorafgaand aan deze dag gaan we aan de slag met ieders persoonlijke Waarden, Drijfveren & Energieniveaus in een individuele sessie van ongeveer 1 uur per persoon. Door deze persoonlijke terugkoppeling staat elk teamlid in de startblokken voor de teamdag.
We meten de vakvolwassenheid van het team als startpunt. Waar staan we, waar willen we naar toe en hoe kunnen we dat realiseren? Tijdens de dag werken we concreet aan de belangrijkste groeipunten van dit specifieke team: maatwerk dus.
Denk bij maatwerk niet alleen aan de inhoudelijke invulling op maat, maar ook aan een vorm die past bij jullie behoefte. Liever meerdere dagen de tijd om jullie team te ontwikkelen? Dat kan.

Een dag vergaderen op een varende boot?
Compact en actief met elkaar aan de slag? Volledig verzorgd in een totaal andere omgeving? Met of zonder actieve begeleiding? Neem dan even contact op, dan bespreek ik de mogelijkheden met je.
 
Een ‘hei-sessie’ van meerdere dagen voor ogen?
Denk bijvoorbeeld aan de inspirerende meerdaagse hei-sessie, waarbij we de eerste en/of laatste dag als team leerzaam op de boot bezig zijn, naar bv een kasteel varen met tussentijds een of twee overnachtingen op die prachtige locatie. Daar werken we aan meerdere team- of bedrijfsuitdagingen.
Zowel inhoudelijk als qua locaties zijn er meerdere mogelijkheden. Wil je graag volledig ontzorgd worden? Dat kan. Wij doen het regelwerk tot in de kleinste details, zodat jullie je volledig kunnen richten op het doel van de bijeenkomst.
Ook inhoudelijk sluiten we aan bij jullie situatie of ontwikkelbehoefte. Hieronder lees je de verschillende inhoudelijke teammodules die we in het programma kunnen passen.
Zullen we even bellen om te bespreken wat het beste bij jullie past?
 
De teammodules:
Ken je team/teamgenoten/leidinggevende (inclusief MMI Waarden-, Drijfveren & Energieniveaus profielen)
Sterkte/zwakteanalyse van het team
Teamvolwassenheidsscan
Vertrouwen geven en winnen
Effectief luisteren
Effectief feedback geven
Effectief vergaderen
Effectief sturen in teams op de juiste kpi’s

Meer weten over de maatwerktrajecten?
Of liever in een persoonlijk gesprek doornemen welke ontwikkeling passend is bij jouw team? Neem gerust contact op!
stir

Interesse in jouw drijfveren
en energiegevers?
Klik hier!