Nieuws:

Februari 2015: Verandering, hoe ga jij daar mee om?

 

 

December 2014: DEMO rapporten

Onlangs diverse DEMO rapporten toegevoegd als inkijk exemplaar wat een My Motivations Insights Kleurentest rapport jouw gaat bieden.

 

Augustu 2014: vakanties voorbij

Website is verder aangepast en geeft daarmee toegang tot het portaal "My Motivation Insights". Vraag kleurentest aan en maak jouw drijfveren, verwerpingen, energiegevers en energie lekkers duidelijk. Leer beter communiceren met jouw omgeving. Leer anderen beter te begrijpen en respecteren. 

Mei 2014: Verdieping in de kleurentest (Jouw kleurrijke ik)                                                       

Wat zijn jouw drijfveren?  Drijfveren/motivaties zijn een belangrijke factor in het begrijpen van gedrag. Zowel bij onszelf als bij mensen om ons heen. Waarom reageert iedereen anders op dezelfde situatie? Waarom is het met sommige mensen heel lastig om samen te werken en loopt het met anderen juist op rolletjes? Als je in werkgroepjes zit, waarom neemt de een de lead en is de andere de regelende uitvoerder? De antwoorden liggen vaak in een verschil in drijfveren. Hierdoor kan eenzelfde situatie op verschillende manieren geïnterpreteerd worden.

Iedereen heeft talenten. Je moet ze alleen leren herkennen, gebruiken en kunnen inschatten in welke omgeving ze het beste tot hun recht komen. Het inzicht krijgen in drijfveren is een belangrijke voorwaarde om je eigen gedrag en dat van anderen te begrijpen en waar nodig te sturen. De My Motivation Insights Kleurentest is een beproefd, gevalideerd en handig hulpmiddel om motivaties zichtbaar te maken. Met deze inzichten leer je jezelf en anderen om je heen beter begrijpen. Bovendien krijg je tips om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren.

Deze tool geeft een grote meerwaarde aan HR Managers en Coaches m.b.t. in-, door- en uitstroom van medewerkers in een organisatie. Bewustwording van leidinggevende en medewerker inzake talenten en drijfveren, waar krijg ik energie van en waar lek ik energie op. Past een sollicitant in een profiel? Beter samenwerken! Beter leidinggeven! Inzicht in denken van jezelf en anderen. 

Vanaf 1 mei 2014 is Ronald van Andel Coaching officieel licentie houder van de My Motivation Insights gevalideerde kleurentest.

 

April 2014: Licentiehouder, My Motivation insights.....

Na een afgeronde studie bevoegd en gecertificeerd om door middel van de My Motivation Insights kleurentest profielen te kunnen analyseren, adequaat te kunnen terugkoppelen en verbanden te kunnen leggen tussen het individu en het team.

Kijk ook op: http://www.mymotivationinsights.com

Meer weten over jou eigen drijfveren? Neem contact op!

 

Februari 2014: Altijd de gebaande wegen belopen??

Een antilope ontvlucht bij gevaar altijd via dezelfde weg aan zijn belager. Echter de wereld om ons heen verandert. Zo zitten er aan het opzoeken van veiligheid en het kiezen voor de veilige weg of altijd hetzelfde pad ook risico's.......................

 

 

Februari 2014: Mijn kleurenprofiel!

Hoe ziet jouw kleurenprofiel er uit?

 

 Meer weten? Neem dan contact op!

 

Januari 2014: Sollicitatie advies

Vind je het moeilijk om een CV samen te stellen? Vind je het moeilijk om een sollicitatiebrief te schrijven? Tips nodig om een sollicitatiegesprek te voeren? Houding en gedrag tijdens een sollicitatiegesprek? Kleurentest om jouw drijfveren te ontdekken, waar krijg je energie van, waar krijg je absoluut geen energie van? In welke omgeving, soort bedrijf, functie pas je het best? Met welke leidinggevende kun je het best samenwerken? Behoefte aan professioneel advies? Neem dan contact op. 

 

26 november 2013: Wat doet het leven met jou?

 

 

18 oktober 2013: Jou succesvol laten zijn zit tot in de haarvaten.

Afgelopen week orgaandonor geworden. Vaak aan gedacht maar nooit gedaan. Mijn doel is m.b.t. mijn vak en specialisme: "Jou succesvol te laten zijn". Na het zien van het spotje op de TV viel het kwartje meteen. Ik word donor en als het zover is en iemand kan een beter leven krijgen door een van mijn organen, laat ik automatisch weer iemand succesvol zijn. Gaaf toch? Voelt ontzettend goed.

 

1 oktober 2013: Unieke vorm van samenwerken die energie geeft.20 april 2013: Vuurloop.

Op 20 april 2013 zal ik zelf weer een coachsessie volgen bij Heidy en Benno Mallee (www.hartpad.nl) met als hoogtepunt een vuurloop. Coachsessie voor coaches. Ben erg benieuwd hoe e.e.a zal gaan verlopen. Ik zal mijn bevindingen zeker publiceren. wordt vervolgt................... Deze sessie ben ik blanco ingegaan, geen verwachtingen. Na een warme ontvangst, kennismaking met de overige professionals en een professionele inleiding zijn we gaan bouwen aan een mooie vuurstapel. Sfeer: rustige omgeving, midden in de natuur, met zicht op een hert in het landschap, een uil in de boom en de geluiden die daarbij horen, heldere hemel, een bijna volle maan door de bomen. Na een houten blok met een speciale boodschap mee gestapeld te hebben, de vuurstapel zelf aangestoken. Binnen de boodschap verder gevisualiseerd en uitgewerkt. De vuurloop. Een zorgvuldig gemaakt bed van gloeiende houtstukjes, 1,5 m breed en 4m lang. Je staat op blote voeten aan het begin van een nieuwe fase in je eigen bestaan. Door deze hindernis te nemen kun je verder met je eigen ontwikkeling. Super gevoel, super sfeer en super prestaties, van alle deelnemers. Nooit willen missen. Heidy en Benno bedankt voor deze uitzonderlijke ervaring. Ook een vuuloop meemaken en de toekomst met nieuwe energie tegemoet treden? Neem contact op.

 

Maart 2013: Gestart, 3 nieuwe trajecten.

In maart drie nieuwe aanvragen gekregen om een coachtraject op te starten en daarna ook opdracht geworden. Erg mooi om dit vertrouwen te krijgen en een aantal maanden met mijn coachies mee te mogen lopen op hun levenspad.

 

1 januari 2013: Gecertificeerd tot ADR Conflict Coach.

Per 1 januari ben ik gecertificeerd tot International ADR Associate Certified Conflict Coach. Dit houdt in een internationale erkenning als Conflict Coach. Voor meer informatie zie: www.adr-register.com

 

21 november 2012: Bijscholing, Coach de coach sessie gehad in Schoorl.
In een ochtend nieuwe doelen bepaald voor het komende half jaar. Veel inspiratie en energie opgedaan en ik weet wat mij te doen staat. Focus op doelen maakt succesvol!

20 november 2012: De karacht van communicatie.
Communiceren kan op vele manieren. Zie bijgaand filmpje en doe je eigen inspiratie op.16 oktober 2012: Nieuwe opdracht
Opdracht gekregen voor het starten van een nieuw coachtraject van een medewerker van een technisch onderhoudsbedrijf.

4 oktober 2012: Karakterstructuren test ter beschikking.
Via deze website beschikbaar, de karakterstructuren test. In de eerste 12 levensjaren van een mens wordt het karakter gevormd. Om een mooi inzicht te krijgen in je eigen karakter kun je een karakterstructuren test doen. D.m.v. het invullen van 78 vragen krijg je een mooi beeld van jezelft. Kijk onder het item "Links" van deze website. Meer weten? Neem dan contact met mij op.

26 september 2012: Mentale Epo voor Body, Mind en Soul, Coulourkitchen in Utrecht.
Onder het motto: "Alleen ga je sneller, samen kom je verder" hebben Richard Bottram, Jan van Setten en Richard de Hoop, een energiek programma samengesteld om uw Body, Mind & Soul een stevige boost te geven. Waarom? Om op inspirerende wijze kennis te maken met 3 topsprekers op het gebied van doelen stellen, management en effectieve samenwerking in teams. Ik zal er bij zijn.

21 september 2012: Coach2meet sessie, School voor Coaching te Leiden.
"Ontdek jouw karakterstructuren" De Coach2meet sessie van 21 september zal worden gegeven door Tijn Ponjee, psycholoog, procesbegeleider, coach en trainer. In een niet eens zo ver verleden reisde ze nog de wereld rond als topsporter, kampioenschappen schaatsend en skeelerend. O ja, en ze schreef ook nog een boek: ‘Word wie je bent - handboek karakterstructuren’. Een indrukwekkende CV voor een 35-jarige. Tijdens de Coach2meet in september ga ik kennismaken met Tijn en haar coachtool en boek over karakterstructuren.

3 juli 2012: Coach de coach sessie met paarden bij Hartpad te Dinxperlo.
Onlangs heb ik de unieke ervaring mee mogen maken van coaching door Heidy en Benno Mallee i.s.m. Fiablo op een prachtige locatie met een warm en gastvrij ontvangst. Ik kon mij vooraf geen beeld vormen van hoe e.e.a. zou gaan lopen en heb mij overgegeven aan deze coach de coach dag.

Na een ontspannende en professionele inleiding van de sessie geleid door Heidy en overgenomen door Benno en Fiablo heb ik mogen ervaren dat Fiablo je exact kan aangeven door zijn houding en gedragingen, op een professionele wijze uitgelegd door Benno hoe je in elkaar zit en waar je uitdagingen voor de toekomst liggen. Fiablo voelt feilloos aan wie in de bak staat en laat je meteen zien wat dat met hem doet. De vertaalslag daarvan is een scherp beeld van jezelf. Een pracht ervaring die mij weer een hele stap verder heeft geholpen in mijn ontwikkeling.

stir

Interesse in jouw drijfveren
en energiegevers?
Klik hier!